چرا از هر قوم جمعی كوچ نمیكنند تا دين پژوهی کنند و قوم خود را زمانی كه به سوى آنان بازگشتند بيم دهند؟  توبه/122

آخرین اخبار و اطلاعیه ها

برگزاری جلسه جذب طلاب جدبد در شهرستان آوج

برگزاری جلسه جذب طلاب جدبد در شهرستان آوج

 مدیر حوزه علمیه استان قزوین گفت: بسترساز وعده الهی، حاکمیت اسلام و فرهنگ دینی در جهان به واسطه ستمدیدگان و مظلومان، فرهنگ غنی تشیع بوده و خاستگاه این تشیع هم حوزه‌های علمیه است. ...
تصاویر / نشست مدیر حوزه علمیه استان قزوین با مدیران مدارس علمیه قزوین

تصاویر / نشست مدیر حوزه علمیه استان قزوین با مدیران مدارس علمیه قزوین

حوز ه / حجت الاسلام والمسلمین اصغر عرفانی (مدیر حوزه علمیه استان قزوین ) عصر امروز با مدیران مدارس علمیه استان قزوین وهمچنین معاونین مرکز مدیریت حوزه علمیه قزوین دیدار ودر خصوص موضوع جذب و پذیرش طلبه در حوزه علمیه قزوین دیدار وگفتگو کرد ...
تصاویر / همایش توجیهی مهرواره محله همدل در قزوین

تصاویر / همایش توجیهی مهرواره محله همدل در قزوین

حوزه / همایش توجیهی مهرواره محله همدل با هدف از حل مشکلات هر محله با همکاری اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین و با حضور جمعی از مبلغین ومبلغات برگزارشد ...
تصاویر / دوره آموزشی خانواده اساتید و طلاب مدرسه علمیه مولاوردیخان قزوین

تصاویر / دوره آموزشی خانواده اساتید و طلاب مدرسه علمیه مولاوردیخان قزوین

دوره آموزشی خانواده اساتید وطلاب مدرسه علمیه مولاوردیخان (سفیران هدایت قزوین ) با حضور مدیر حوزه علمیه استان قزوین برگزار و همچنین کتابخانه و سایت این مدرسه توسط حجت الاسلام والمسلمین عرفانی افتتاح شد ...
تصاویر / تجلیل از خانواده طلاب مدرسه علمیه مولاوردیخان قزوین

تصاویر / تجلیل از خانواده طلاب مدرسه علمیه مولاوردیخان قزوین

از خانواده طلاب مدرسه علمیه مولاوردیخان (سفیران هدایت قزوین ) توسط حجت الاسلام والمسلمین اصغر عرفانی، مدیر حوزه علمیه استان قزوین تجلیل شد. ...

شهدای روحانی

 

آیت الله سید عباس ابوترابی از علمای بزرگ و مشهور قزوین در سال ۱۲۹۵ هجری شمسی در خانواده ای اهل علم در قزوین به دنیا آمد. خاندان ابوترابی از سادات سکّاکی از سلسله سادات حسینی به شمار می‌رفتند و منتسب به جد اعلایشان مرحوم آیت‌الله حاج سید ابوتراب از شاگردان برجسته شیخ مرتضی انصاری و از علمای صاحب نام زمان خویش بودند.

پدرش آیت الله سید ابوتراب قزوینی از شاگردان آیت عظام میرزای نائینی، سید ابوالحسن اصفهانی و آقاضیاء عراقی بوده است.

او پس از فراگیری علوم مقدماتی نزد اساتیدی از جمله شیخ محمود رییسی، شیخ یحیی مفیدی و پدر خود با مبانی علوم الهی آشنا شد و در سال ۱۳۵۳ هجری قمری به حوزه علمیه قم رفت.

سیدعباس ابوترابی در قم از محضر اساتیدی از جمله آیت الله کوه‌کمری، آیت الله بروجردی، امام خمینی (ره)، آیت‌الله محقق داماد و علامه طباطبایی حاضر شد.

وی پس از دوران تحصیل خود در قم به قزوین بازگشته و به تدریس در حوزه علمیه قزوین و اقامه جماعت پرداخت.

پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی یکی از اصلی‌ترین ارکان جمهوری اسلامی برپایی مجلس به حساب می آمد؛ مجلسی که در رأس امور بود و دشمنان برای تصدی کرسی‌های آن، دست در کار فتنه‌گری بودند.

در چنین شرایطی آیت‌الله سید عباس ابوترابی برای ورود به مجلس، اعلام آمادگی کرد که این اعلام آمادگی مورد استقبال مردم متدین و قدرشناس قزوین نیز قرار گرفت و ایشان به عنوان یکی از نمایندگان شهر قزوین و توابع راهی مجلس شد.

در بیستم خرداد ۱۳۵۹ پرونده انتخاباتی او در شعبه ۸ مورد بررسی قرار گرفت و با اکثریت آراء به تصویب رسید و در همان روز نیز، اعتبارنامه او با تکبیر نمایندگان مورد قبول واقع شد.

مرحوم ابوترای در دوران حضور در مجلس شورای اسلامی هم، در کنار فعالیت‌هایی که برای برپایی و قوام پرچم جمهوری اسلامی صورت می‌داد، رفع محرومیت‌های منطقه را نیز مدنظر داشت و برای آن تلاش می‌کرد.

از آیت الله سید عباس ابوترابی آثار علمی زیادی به یادگار گذاشته شده که مهم ترین آنها شامل زبده المقال فی خمس النبی، تقریرات درس فقه آیت‌الله بروجردی و آیت‌الله حجت، جهاد نفس، حقیقت در سیمای حق، مباحث توحید، یک دوره فقه می باشد.

این عالم بزرگوار سرانجام پس از ۸۴ سال زندگی به همراه فرزند بزرگوار خود حجت الاسلام و المسلمین سید علی اکبر ابوترابی، در روز پنج شنبه ۱۲ خرداد سال ۱۳۷۹ شمسی به هنگام عزیمت به مشهد مقدس، در سانحه تصادف درگذشت و در صحن عتیق به خاک سپرده شد.

 

 

تماس با ما

آدرس:

قزوین - خیابان شهید بابایی- کوچه شهیدان یوسفی- جنب کتابخانه امام خمینی (ره)

 

رایاتامه:
info@howzeh-qazvin.com

 

تلفکس:
33690810 (28) 98+

طراحی و پشتیبانی: طراحان وب راژیا

Template Design:Dima Group